VİTRİN

BİRGÜL UÇAR

MUHASEBE MESLEĞİ VE ETİK UYGULAMALAR

SONOL MUTLUAY

İŞLETME KOOPERATİFLERİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU AÇISINDAN NACE FAALİYET KODLARININ ÖNEMİ

Basında Bugün Vergi Boyutu

Değerli Meslektaşlarım ,

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 409. ve 617. maddelerin de  anonim ve limited şirketlerin olağan genel kurul toplantılarıyla ilgili düzenlemeler yapılmıştır. ESKİ Türk Ticaret kanunun da olduğu gibi ’ YENİ Türk Ticaret  Kanununa göre de olağan genel kurul toplantısının her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılması gerekmektedir.

Sizler den  genel kurul hazırlıkları yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği , hızlandırılmış tasfiye ve tek kişilik şirkete dönüşme konuların da bir  çok soru almaktayız . Bu nedenle bizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz,  İstanbul SMMMO tarafından yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmak istedik.

Bu güzel çalışmaları  hazırlayan  başta İstanbul SMMMO Başkanı Yahya Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine , İSMMMO-TESMER Başkan Yardımcısı Veysel Karani PALAK’ a, SMMM Hıdır ÖZDEN ’e ve Gülgün ÖZTÜRK’e, Yrd.Doç.Dr.Ali DURAL’a ,Oda Saymanı Erol DEMİREL ve Avukat Lerzan Nalbantoğlun ' a   Bodrum SMMMO  adına teşekkür ediyorum.

Bilgilerinize sunarız.

Mustafa Uslu

Oda Başkanı

Limited Şirketler Genel Kurul Toplantısı Yol Haritası