26 Temmuz 2008 Tarihinde   5786 nolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapilmasi Hakkindaki   Kanun 26948 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu kanuna dayanarak 107 meslek mensubunun imzası  ile  TÜRMOB ‘a başvuruda bulunulmuş ve 26 Mayıs 2010 tarihinde TÜRMOB  Müteşebbis Heyeti Olağan Genel Kurul tarihine kadar yönetim kuruluna atamıştır. Odamızın tüzel kişilik kazanması için Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuş ve 26 Mayıs 2010 tarihinde tüzel kişilik kazanılmıştır.

Müteşebbis Heyet 26 Mayıs 2010 tarihinde göreve başlayarak ilk Genel Kurulun yapıldığı tarihe kadar bu görevlerini sürdürmüştür.28 Ağustos 2010 tarihinde Bodrum Ticaret Odasında yapılan I. Olağan Genel Kurul yapılmıştır. 29 Ağustos 2010 yapılan seçimlerin  ardından halen devam etmekte olan yönetim seçilmiştir.
14 Eylül 2010 tarihinde oda kurullarına atamalar yapılmış 13 Kasım 2010 tarihinde  komisyonlar oluşturulmuştur. Toplam 15 adet komisyon halen etkin olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Odamız kuruluş esnasında 258 üyemiz mevcut olup bu sayı her geçen gün artarak devam etmektedir.
TÜRMOB bünyesinde, İlçe de kurulan 2. Oda olması nedeniyle de öncü olmuş etkin çalışmalarıyla kısa zamanda meslektaşlara  hizmet eder duruma gelmiştir.